Texel is waar het begon, waar het is en waar het zal zijn. Mijn ouders verzuimden me er mee naar toe te nemen, maar toen ik mijn man Paul leerde kennen en we voor het eerst samen op vakantie wilden, was de keuze zo gemaakt: Texel. We boekten een veel te dure suite en aten Texels goud: lam, oesters en het lekkerste ijs.

Twee werd twee plus twee: we adopteerden twee honden en opnieuw vonden we het eiland. Nergens is men hondvriendelijker dan op Texel. Waterbakjes in de winkelstraten, koekjes bij cafés en een warm welkom bij iedere strandtent. 

Twee plus twee werd twee plus twee plus één: onze dochter werd geboren. En toen zij nog maar een jaar oud was vertrokken we weer vanuit het zuiden naar ons favoriete eiland. Met de "toob", zoals Hannah zei, naar de stranden, gezellige restaurantjes en prachtige natuur. Voor op de fiets zwaaide ze naar iedereen die ze onderweg tegenkwam. En iedereen zwaaide vrolijk terug. 

Ik werd ziek en moest mijn rust pakken. Mezelf terugvinden en mijn lijf de kans geven op te knappen. En waar ga je dan het beste heen? Juist ja! Texel! Het begint al op de boot vanaf Den Helder. Neus in de wind, zeehonden in de branding, meeuwen in de lucht... Texel. 

Het was daar waar ik de laatste hand legde aan mijn debuutroman Appje. En het was ook daar waar de basis ontstond voor het vervolg: mijn tweede boek zal zich afspelen daar op dat eiland waar natuur, mens en dier één worden en genieten in al zijn facetten aan bod komt. Texel!  

Deel dit verhaal op social media!
Onder de indruk van dit verhaal? Deel hem via

Volg ons via social media...

Like what you see?

Deel deze pagina via Social Media!